reede, 6. november 2015

Munad peekonipesas

Tegin üht lihtsat, aga visuaalselt eriti armast ja ka maitsvat suupistet. Lasin sel veidi jahtuda ja sõime lihtsalt näpu vahelt, mitte noa ja kahvliga, nagu tavaliselt muna ja peekonit. Ja uskuge: millegipärast palju maitsvam on see kombinatsioon niimoodi kompaktsel kujul. See toit on laktoosivaba ja gluteenivaba ning sobib ka paleotoitumisega.




Munad peekonipesas


4 pesa


4 vabapidamisel kanade- või ökomuna
4 toekat viilu peekonit (lõika ise talupoest või turult ostetud puhta lisaaineteta suitsupeekoni küljest)
Ca 1/4 porrut (16 viilu)
Musta pipart
Lisandiks rohelist salatit ja oliiviõli

Pane ahi sooja 175-180 kraadi juurde. Valmista ette (viiluta) peekon ja porru. Vooderda muffinipanni 4 pesa või 4 väikest silikoonvormi peekoniviiludega, pane põhjale porrukettad. Igale vähemalt 3, kui on peenike porru, siis 4. Löö igasse pesasse muna ettevaatlikult, et kollane ei läheks katki. Jahvata või raputa veidi musta pipart. Küpseta maitse järgi kuni 17 - 20 min (olenevalt, kas tahad, et muna jääb poolpehmeks või voolavaks). Serveeri näiteks oliiviõliga piserdatud rucolaga.

Vorme eraldi õlitada pole vaja, sest peekonist hakkab kohe küpsedes piisavalt rasva eralduma. Soola võiks mitte lisada, sest peekon eraldab seda. Või noh, maitse asi muidugi. :)




Kommentaare ei ole: