reede, 27. november 2015

Peedi-odrakruubi salat spinatiga



Nagu tihti kokandusmaailmas, sündis ka see retsept järjekordselt töö käigus. Tahtsin teha hoopis teist asja, aga välja kujunes nii. Nimelt tahtsin teha köögivilja-kruubi kotlette. Tegin siis endale meelepärastest komponentidest kotletisegu valmis, maitsesin seda ja... Sellest oli saanud hoopis suurepärane salat. Ja selleks ma ta jätsingi! Muna ma kotletitaignasse ei pannud ega plaaninudki panna, nii et supermaitsev lihavaba tummine salat oligi valmis. Kuna see segu oli nii maitsev täpselt sellisel kujul, siis ei raatsinudki hakata seda kuumtöötlema.

Peedi-odra salat


3 korralikku portsjonit


0,5 dl odrakruupi
250 g keedetud ja riivitud peeti
2 suurt peotäit beebispinatit
150 g toorjuustu 
30 g peenelt riivitud parmesani
1 väike sibul
1 spl hakitud värsket punet
1 spl seesamiseemneid

Pese odrakruubid ja keeda väheses vees pehmeks (u.30-40 min - olenevalt keetmise temperatuurist). Enne keetmise lõppu haki väga peeneks sibul ja sega omavahel salati ülejäänud komponendid, v.a.toorjuust. Nõruta kruupe veidi ja lisa siis üheskoos kuumad kruubid ning toorjuust - siis sulab toorjuust veidi pehmemaks ja jaguneb salatisse ühtlasemalt. Sega läbi ja söö kohe või lase mõned tunnid seista, et maitsed ühtlustuksid.


Kommentaare ei ole: