reede, 20. november 2015

Rabarbri-martsipani kook

Minul juhtus neljapäeval olema sünnipäev. :) Ja siis on ju ikka kombeks ka töökollektiivile miskit nämmat jagada. Seekord valmistasin äärmiselt lihtsa aga võluva plaadikoogi, mille retsepti leidsin selle aasta Selveri kas suve- või kevadekirjast (retseptileht oli mul juba ammu sealt välja rebitud ja tegemiseks ootele pandud, seega ei tea, millises lehest täpsemalt). Sellel koogil on magusa ja hapuka tasakaal ülihästi paigas. Suurendasin kogused 2-kordseks, et saada korralik plaaditäis ja muutsin veidi ka maitseid vastavalt oma äranägemisele (asendasin muidu rabarbrikoogi puhul klassikalise kaneel seekord vaniljega).

Vabandage kesise pildivaliku pärast, aga kuna jube kiire oli selle koogi tegemise ja kontorisse kohaletoimetamisega, siis ununes hiljem isegi lahtilõigatud kujul pilt tegemata. :) 


Rabarbri-martsipani kook


Suur plaadikook


2 purki rabarbrikompotti (müüakse näiteks Selveris 525 g purkides)
6 sl nisujahu
2 dl suhkrut
3 dl kartulitärklist + eraldi 1 sl
3 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut (väga hea ja naturaalne on dr Oetkeri oma)
400 g taluvõid
4 muna
3 dl suhkrut
200 g martsipani

Säti ahi 200 kraadi juurde eelsoojenema. Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. 

Sega eraldi kausis jahud, küpsetuspulber ja vaniljesuhkur. Sõelu segu vahu hulka ja sega ettevaatlikult ja kiiresti alt üles tõstes läbi. 

Nõruta väga korralikult rabarbritükid ja sega need 1 sl kartulitärklisega, et see seoks liigse vedeliku. Haki väikesteks tükkideks martsipan.

Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ja laota tainas ühtlaselt plaadile. Jaota peale rabarbrisegu. Pudista kõige tipuks üle martsipanitükkidega.

Küpseta 20 min ja lase jahtuda enne lahtilõikamist.




Kommentaare ei ole: