kolmapäev, 30. detsember 2015

Idamaine kanakaste

Mina otsustasin seekord, et idamaiseid maitseid tahaks tunda küll, aga karrit kasutada ei taha. Karri maitse kipub tihtipeale teisi maitseaineid varjutama, seega jätsin ta välja ja panustasin teistele vürtsidele. Paksendajana on suurepärane nipp kasutada kookosjahu, hästi toimib ka mandlijahu. Sellisel kujul on toit gluteenivaba - juhul kui jätta riis üldse ära ning panustades ainult kastmele või asendada riis meelepäraste köögiviljadega. Siis sobib roog ka paleotoitumisega. Laktoosi ei sisalda ta niikuinii.

Kuid minule väga meeldib orientaalsete maitsete saatjana Basmati riis :), seega ikkagi kasutasin seda selle toidu lisandina. Seda enam, et hetkel ei tee ma gluteenivabadusest veel erilist numbrit... Eks näe, mis elu toob ja kuidas tunne on tulevikus. See toit on kui vana-kooli jahukaste, kuid kasutatud on peenemaid komponente, ehk siis nisujahu ja piim/koor on asendatud. :)


Idamaine kanakaste


4 portsjonit


2 kanafileed
1 purk (400 ml) kookospiima
praadimiseks kookosõli
1 sibul
1 suur küüslauguküüs
2 spl kookosjahu või mandlijahu
1 spl Gourmet Garden'i basiilikupastat (sobib asendamaks ehedat Tai basiilikut)
3 spl tnaturaalset tomatiketšupit või kastet (tükkideta)
näpuotsaga kardemoni
näpuotsaga kaneeli
näpuotsaga ingverit
näpuotsaga chillipulbrit
näpuotsaga suhkrut
1-2 kotikest Basmati riisi

Tükelda kanafileed. Kuumuta pannil kookosõli ning prae kanatükid selles kiirelt läbi. Maitsesta kõigi kuivade maitseainetega ja lisa juurde võimalikult väikesteks kuubikuteks tükeldatud sibul ja küüslauk. Prae koos läbi ning lisa ka basiilik. Lisa pannile kookosjahu, vähenda kuumust ja sega nii, et kõik kanatükid saaksid sellega kaetud. Lisa vähehaaval kookospiim ja jäta kaane alla tasasel tulel podisema. Samal ajal keeda riis. Serveeri koos.

Kommentaare ei ole: