pühapäev, 13. detsember 2015

Klassikaline zebra kook


Nagu minuga ikka aeg-ajalt juhtub, tuli mulle ka eile peale tuhin teha klassikat. Seekordseks valituks sai vana hea ja ilus zebra kook. Lihtne, vähe komponente ja külma piima või kohvi sisse kastetuna vägagi comforting. :) Mulle üldse meeldib igasuguseid keeksilaadseid kooke ja ka küpsiseid muudkui kuhugi sisse kasta enne suhu panemist. Aga see selleks. Kooki tehes kiikasin ka Mari-Liis Iloveri  poolt kirjapandud retsepti: http://www.siitnurgastjasealtnurgast.ee/2013/03/vana-hea-sebrakook.html, aga vähendasin suhkrukogust, veidi suurendasin hapukoorekogust, asendasin sooda küpsetuspulbriga ja jätsin ära katteglasuuri. Samuti moodustasin rohkem ja tihedamaid triipe. Lisasin kaunistuseks vaarikaid.


Zebra kook


20-cm vorm



2 muna
1 dl suhkrut
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
220 g hapukoort
2 tl naturaalset kakaopulbrit

Säti ahi 200 kraadi juurde kuumenema. Vahusta munad suhkruga pehmeks kohevaks vahuks. Sega hoolikalt jahu küpsetuspulbriga ja sõelu see munajahusse. Sega ettevaatlikult ühtlaseks, püüdes mitte vahtu väga lõhkuda. Samuti sega sisse ka hapukoor. Jaga tainas kaheks võrdseks osaks ja ühele osale sega hulka ka kakaopulber.

Vooderda lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga, kinnitades see servadega. Servad võita või õlita. Hakka eri värvi taignaid vaheldumisi suurte supilusikate haaval vormi keskele valama. Vala esimeseks näiteks hele tainas, ning siis hakka selle keskele ettevaatlikult uuelt lusikalt tumedat niristama. Hele selle tulemusena valgub põhjale rohkem laiali. Niimoodi aina jätka ja tekivadki zebra triibud. Väga hea ülevaate, kuidas seda teha leiab ka siit: http://kitchenmag.ru/posts/5401-20-sposobov-kak-prevratit-vypechku-v-shedevr. Ka neile, kes vene keelt ei oska, sest pildimaterjal on põhjalik. Kerige esimesest pildist allapoole ja kohe tulebki juba juttu zebra koogist.




Kommentaare ei ole: