pühapäev, 3. jaanuar 2016

Korea köögi hittsalat Kimchi



Eksootiline ja omapärase valmistusviisiga - Kimchi on korea köögi väga oluline alustala. Katsetasin minagi seda nüüd valmistada. Komponendid varieeruvad retseptides mingil määral, kuid kindlasti sisaldavad need hiina kapsast ja valget redist. Muud lisandid siis veel juurde, minul näiteks porgand. Salati omapära seisneb selle fermenteerimises, nii et säilitada võib teda jahedas lausa kuid. Parim ongi ta mitte kohe tarbituna, vaid vähemalt mõne päeva pärast. Kohandasin Kimchi retseptid jälle enda olemasolevate koostisosadega sobivaks ja andsin juurde väikese endanäolisuse.


Kimchi


1 hiina kapsas
1 spl soola
1 valge redis e.daikon
1 porgand
1 tl kuivatatud ingverit
1-2 küüslauguküünt
1 tl chillipulbrit
1 tl Gourmet Garden'i sidrunheina pastat
1 spl sojakastet
1/2 sidruni mahl
1 spl magusat chillikastet

Haki kapsas ribadeks ning sega ribad soolaga. Jäta seisma tunnikeseks. Mina aga hoidsin lausa üleöö, kuna ei viitsinud õhtul enam tund aega oodata - tahtsin magama minna. :) Soola toimel eraldub hiina kapsast vedelik. See tuleb korralikult käte vahel välja pigistada - nii palju kui tuleb.

Siis riivi redis ja porgand, haki väga peenelt küüslauk ning sega need ning ka kõik ülejäänud koostisosad kuivakspigistatud hiina kapsa juurde. Sega korralikult ja pane purgiga külma. Lase maitsestuda ja hapneda. Serveeri aasiapäraste roogade või ka muna või riisi lisandina.



Kommentaare ei ole: