reede, 24. märts 2017

Vana hea cheesecake uues kuues

Selle koogi võtsin omaenda hiljutisest retseptivaramust, aga tuunisin ta hõrgumaks, kaasaegsemaks, tervislikumaks. Samuti püüdsin leida variandid, kuidas paraku üsna kergesti vormi kaotav ja voolama hakkav kook muuta stabiilseks naturaalsete komponentide abil. Algselt oli ta kohvikook šokolaadilisandiga (piimašokolaadi), nüüd aga tummine tumeda šokolaadikook ilma kohvita. :)

Tumeda šokolaadi toorjuustukook


20 cm läbimõõduga vorm, ca 1 kg



PÕHI:
  • 70 g extra virgin kookosõli (sulata vedelaks)
  • 100 g Digestive küpsiseid
  • 50 g mandlilaaste
TÄIDIS:
KAUNISTAMINE:
  • 150 g sama toorjuustu, mida kasutasid täidises
  • 1,5 dl Kreeka jogurtit
  • 1 spl Dansukkeri tarretisesuhkrut või želeesuhkrut (kasutatakse ka nt panna cotta tegemisel)
  • Röstitud india pähkleid, šokolaaditükke vms

  1. Vala kookosõli, küpsised ja mandlilaastud köögikombaini ning purusta. Võid jätta õrnalt tükilise segu.
  2. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, paigalda serv ning vala taigen vormi põhja. See võib tunduda väga vedel, aga ära muretse - see tahkub. Aseta külma.
  3. Sulata täidise šokolaad veevannil või mikrolaineahjus. Lase veidi jahtuda. Klopi koor koos munaasendajaga kõvaks vahuks. Mikserda kokku toorjuust šokolaadi ja agaavisiirupiga kuni siidise massi saamiseni. Lisa ka vahukoor ja mikserda võimalikult kiiresti ühtlaseks.
  4. Vala täidis vormi põhjale. Tõsta uuesti vähemalt paariks tunniks külmkappi.
  5. Mikserda kaunistuseks ettenähtud toorjuust jogurtiga kuni oled vabanenud tükkidest. Liiga kaua ja liiga võimsal režiimil ei maksa ka mikserdada, sest jogurti struktuur on õrn ja vajab hella kätt. Lisa ka veidi tarretamisefekti ja magusust juurde andev suhkur. Kata täidis seguga veel enne vormi serva eemaldamist, siis jääb tulemus ilus.
  6. Pane veelkord külma ca pooleks tunniks.
  7. Kaunista pähklite ja  šokolaadiga.
  8. Hoia kooki külmas kuni serveerimiseni.

Kommentaare ei ole: