neljapäev, 4. veebruar 2016

Suitsulõhe-oa salat puuviljadega


Kas tundub kummaline kombinatsioon? Aga kaugel sellest. Tulemus on väga hõrk ja kuna kaste on lahja, siis on kogu kompott ülitervislik ning toitainerikas. Kui lased salatil ca 30 min pärast kokku segamist veel seista ja maitsestuda ka, siis imab keefirikaste kala suitsuse meki mõnusalt endasse ja annab puuviljadele väga huvitava varjundi. Kasutasin oma üht uut lemmiktoodet - Farmi täispiimast tehtud keefiri. Sest minule tundub, et kui juba piimatooteid tarbida, siis nad võiksid ikka rammusad olla. Rasvavaba jogurt näiteks jätab mind täiesti külmaks, sama käib piima ja keefiri kohta. Mul oli hea meel, kui Farmi tõi turule täispiima, mis on isegi rasvasem siiani saadaval olnud 3,5% piimadest (väiksele lapsele, kes joob piima, on see palju parem valik pakkuda, kui väherasvane piim!) ning nüüd siis lisandus valikusse ka analoogne keefir.

Suitsulõhe-oa-puuviljasalat


4 väikest eelroaportsjonit või 2 suurt põhirooga


1 apelsin
1 banaan
200 g külmutatud türgi ube ehk aedube ehk rohelisi ube :)
2 spl värskelt pressitud sidrunimahla
100 g külmsuitsulõhe
4 spl mandlilaaste

KASTE:
2 dl Farmi täispiimast keefiri / või tavalist keefiri / või keefiri ja törtsu hapukoore segu
2 näpuotsatäit chillipulbrit
1/2 tl soola
1 näpuotsatäis jämedalt jahvatatud musta pipart
1/2 apelsini


Koori ja fileeri terve apelsin. Videoõpetusi, kuidas seda teha, on youtube täis, vali näiteks see: https://www.youtube.com/watch?v=441KaBrVZtw. Fileerimise tulemusena vabaned mitteapetiitsetest kõvadest valgetest kelmetest ning alles jääb vaid mahlane puhas oranž viljaliha. 

Keeda oad korraks (u. 3 min tugevalt keevas vees) läbi ja siis loputa kohe sõelal külma vee all. Nii oad säilitavad oma värvi ja krõmpsu olemuse. Jäta nõrguma.

Koori banaan ja lõika viiludeks. Piserda viilud üle sidrunimahlaga - see aitab banaani õhu käes mitte pruunikaks muutuda.

Lõika kalafileedest õhukesed viilud. Sega keefir värskelt apelsinipoolikust välja pressitud apelsinimahla ja maitseainetega. Samal ajal rösti kuumal pannil kiiresti mandlilaastud neid üsna tihti pöörates, kuna need kipuvad kergesti kõrbema minema.

Lao salatiained oma äranägemise järgi kaussi või vaagnale ning nirista üle kastmega. Puista mandlilaastud salatile ja serveeri kohe!


Kommentaare ei ole: