Juustukastmega pannkook
Täna teeme soolast pannkooki. Mul on au katsetada uusi suurepäraseid Norra juustusid, millest tänane superstaar on Jarlsberg. Hetkel leidub seda suuremates Rimides. See on maheda-magusa mekiga veidi emmentali-tüüpi suurte aukudega ilus kollane juust. Tekkis tahtmine segada seda ühe mõnusa comfort-juustukastme sisse ja valada see koos muude lisanditega vanale heale kodusele pannkoogile. Inspiratsiooni ammutasin BBC Food põhjatult lehelt.
Juustukastmega singi-juustu pannkook
2 portsjonit
PANNKOOGI JAOKS:
55 g nisujahu
näpuotsatäis soola
1 vabapidamisel kana muna
150 ml piima
praadimiseks meelepärast õli
JUUSTUKASTME JAOKS:
25 g võid
25 g nisujahu
225 ml piima
100 g Jarlsbergi juustu või muud suureaugulist magusa alatooniga juustu, näiteks Emmental (riivi)
Värskelt jahvatatud musta pipart
KATTEKS:
2 rohelist sibulat
4 hakitud päikesekuivatatud tomatit
8 viilu kvaliteetset veiseliha suitsusinki (lõika nelinurkseteks tükkideks)
Klopi kokku muna ja piim ning mikserda need omakorda soolaga segatud jahuga ühtlaseks. Kasutada võib käsimikserit või blenderit.
Sulata väikeses potis või kastmepannil või, klopi hulka jahu ja kuumuta segades 1 minuti jooksul. NB! Ära pruunista! Lisa sorts-haaval piim, ise samal ajal kogu aeg kloppides. Kuumuta keemiseni ja lase madalal tulel jälle 1 minut podiseda. Eemalda tulelt, sega sisse pool riivitud juustust ja maitsesta pipraga. Hoia soojas.
Kommentaarid