laupäev, 12. märts 2016

Toorpuder


Putru ei pea kohe kindlasti ainult keetes valmistama. Ja veelgi kindlamini ei pea seda alati piimaga keetes valmistama. Ei tea, kas vanus või mis :) või hoopis viimase aja toitumistrendid ei jäta ka minu valikutele mõju avaldamata, aga tavaline rõõsk poepiim hakkab minu valikutes üha enam kahtluse alla sattuma. See selleks. Aga kes ka reaalselt laktoosi ei talugi või piima üldse tarvitada ei taha, ei pea maitsvatest putrudest sugugi loobuma. Ning toorpudrus on säilinud maksimaalne toiteväärtus. Puder valmista tarbimisele eelneval õhtul ning jäta külmkappi "valmima". Puder on laktoosivaba ja vegan!


Pudru valmistamisel kasutasin Loodusvägi mahetooteid: täistera kaerahelbeid, metsamustika mahla ja extra virgin kookosõli. Toorputrudes võib kasutada igasuguseid helbeid, toormahlu, tervislikke õlisid, pähkleid, marju, toormoose. Siduva ja magusust andva komponendina on hea banaan. Helbed, eriti kaerahelbed soovitan kindlasti kuuma veega peenel sõelal korralikult läbi loputada. Vastasel juhul võib neile juurde jääda kergelt mõru kõrvalmaitse. Ning see olekski siis ainuke kuumtöötlemismeetod, mida selle toidu puhul kasutada. :)


Marjamahla-toorpuder


2 portsjonit


8 spl jämedaid täistera kaerahelbeid
2 spl kookoshelbeid
1 pehme küps banaan 
1 dl kontsentreeritud naturaalset marjamahla (mustika- , vaarika- sõstra- vms)
2 spl india pähkleid
2 tl vedelat toatemperatuuril seisnud kookosõli
2 näpuotsatäit soola
2 näpuotsatäit vaniljesuhkrut
4 spl meelepärast toormoosi (mina kasutasin pohla oma)

Vajuta banaan kahvliga püreeks. Loputa sõelal hoolikalt kuuma veega kaerahelbed. Sega banaan kaera- ja kookoshelvestega. Lisa sool ja vanilje, õli ning mahl. Klopi ühtlaselt läbi. Pane kinnisesse nõusse või karpi üleöö maitsestuma. Hommikul serveeri kergelt röstitud india pähklite ja toormoosiga.



Kommentaare ei ole: