
Kuna retseptis on kasutatud ka tomateid ja Balsamicot, siis on tulemus mõnusalt hapukas ja mitte raske või väga koorene/juustune. Soolaka meki lisamiseks võib pastat viimistleda ka Parmesaniga.
Kolibrie pasta
4 portsjonit
2 dl Brie juustu (lõika kuubikuteks)
170 g spagette
250 g poolitatud kirsstomateid
1 hakitud küüslauguküüs
1 spl Gourmet Gardeni vahemere ürtide pastat (või peotäis hakitud soovikohaseid ürte - basiilik, tüümian, oregano vms)
2 spl extra virgin oliiviõli
1/2 spl balsamicot (balsamiäädikat)
1/4 tl soola + veidi soola pasta keetmiseks
värskelt jahvatatud musta pipart
4 spl parmesani
Sega esmalt kausis juustukuubikud, küüslauk, ürdipasta, oliiviõli, sool, pipar ja balsamiäädikas. Jäta maitsestuma. Niikaua keeda soolaga maitsestatud vees pasta. Võid keeduvette lisada ka sortsu toiduõli - mina olen harjunud alati nii tegema, sest mulle tundub, et siis pasta jääb hiljem vähem tükki. Keeda vastavalt pakil kirjas olevale keeduajale al dente. Nõruta pasta minimaalselt - hea on, kui ta jääb üsna märg. Ning sega ettevalmistatud lisanditega. Serveeri, puista peale parmesani ja söö kohe!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar