esmaspäev, 18. aprill 2016

Norra juustu trühvlid


Juustu trühvlid küsite... Kas natuke kummaline pole või? Ei ole. :) Retsept on täiesti autentne ja põhjamaine - Rootsis ja Norras tehaksegi selliseid asju. Norrapärane pruun magusa karamelli alatooniga kitsejuust on sealkandis väga popp erinevate vahvlite, näkileibade ja väikeste pannkookidega, aga põnev maitseelamus on ta ka sellisel kujul! Kitsepiim on tegelikult selline asi nagu oliivid - mõnele see ei istu. Kui Sina oled üks nendest, siis suhtu neisse kommidesse ettevaatlikult, aga ära maitsmata ikka jäta, sest tume šokolaad domineerib tugevalt ja juust annab vaid huvitava soolakas-magusa aktsendi juurde.


Norra juustu trühvlid


15 suurt trühvlipalli


200 g Norrapärast pruuni dessertjuustu (Brunost) - näiteks Gudbdandsdalen - vt toote pilti ülalt
100 g ekstratumedat küpsetusšokolaadi - nt Fazeri oma
150 ml 35% koort
mandli- või pähklipuru või mandlilaaste ja toor-roo suhkrut või tavalist ökosuhkrut kaunistuseks ning veeretamiseks

Sulata šokolaad koos vahukoorega vaiksel tulel veevannil. Sega ühtlaseks ja siidiseks, lase pakseneda. Riivi sisse juust, sega läbi ning soojenda õrnalt veel üheskoos kuni juustu sulamiseni. Sega ühtlaseks. Jahuta ja aseta tunniks ajaks külmkappi. Raputa suhkur ja kaunistused tööpinnale tihedalt laiali, võta teelusikaga kuhjaga segu, vormi palliks ja veereta suhkrus ning pähklipurus kuni pall on ühtaselt kaetud. Hoia külmkapis. Säilivad külmas kuni 4 päeva.






2 kommentaari:

Terje ütles ...

Oi, neid tahaks küll proovida. Tunduvad mõnusad!

Helena-Laura ütles ...

On! :) Üsna soolakad, aga kui toorsuhkrus veeretada, siis saavadki kõik maitsed tasakaalu - mõru šokolaad, soolakas juust ja veidi magusat ka!