kolmapäev, 25. mai 2016

Valgehallitusjuust + jõhvikamoos = taevalik maitsekooslus


Tänane retsept on laisa tüdruku (või poisi) jaoks, kes tahaks mõnusal suve alguse õhtul kiiresti veiniklaasi taha maha istuda, aga sinna lisaks juustule midagi toekamat ka kõrvale lisada. Valmistamine 5 min, koostisaineid samuti 5 ja hindeks 5-palli süsteemis kohe kindlasti ka 5! :) Kui oled ka veinisõber, siis serveri näiteks jaheda Rieslinguga ja mine istu õue, terrassile või rõdule nautlema. Kasutasin taaskord Norra kvaliteetjuustu Kolibrie, mida leiab müügilt valdavalt suurematest Rimidest. Juust on mõnusa mahe-soolaka maitsega ja hapukasmagus jõhvika- võii pohla moos täiendab seda suurepäraselt. Kasutada võid nii gurmeelettidel müüdavaid spetsiaalseid juustumoose või minna veelgi ehedamat teed ja avada purk kodust vanaemalikku moosi - mina tegin just nii!


Valgehallitusjuustu ja jõhvika või pohla röstikas


Snäkk 1 - 2-le


60 g Kolibrie või muud valgehalitusjuustu
2 meelepärast viilu terade või seemnetega röstsaia (kasutasin uut Fazeri Maakodu saia)
1-2 spl jõhvika- või pohlamoosi
Mõned tilgad balsamiäädikat
1 spl võid

Viiluta juust ja aseta (või juhul kui kasutad hästi pehmet juustu, siis määri noaga) ühele saiaviilule. Määri juustule kiht moosi ning piserda sellele ühtlaselt veidi balsamiäädikat. Kata teise saiaviiluga. Nüüd määri võiku mõlemad pealmised pooled võiga kokku, kuumuta pann keskmisele kuumusele ning rösti sai mõlemalt poolt kuldpruuniks. Poolita terava noaga keskelt kaheks kolmnurgaks ja naudi kohe koos veini või näiteks värske rohelise salatiga.


Ja... Ärgem unustagem valida ka Parim Blogi 2016! :) Hääletada saab siit: https://surveer.com/s/W94RS22J ning infot konkursi kohta siit: bestblog.ee

Kommentaare ei ole: