laupäev, 16. juuli 2016

Kuusevõrsepulbriga jäätisekokteil


Tänane laupäev on peamiselt lapsega õues möödunud. Isegi toidu pildistamise võtsin täna rõdul ette ja mõtlen, et seda võiks edaspidigi katsetada, ehk isegi veidi põhjalikumalt. See muster, mis tekib päikesekiirte langedes rõdupiirde bambusroo vahelt läbi, tekitab kena efekti.

Olen varemgi Chaga superfood'e oma retseptides kasutanud. Seekord on teemaks pastelselt heleroheline kuusevõrsepulber, mis pakatab toitainetest. 300 g värskeid kuusevõrseid kulub 30 g külmkuivatatud pulbri saamiseks. Külmkuivatamine, mis on Chaga toodete võtmetehnoloogia, säilitab aga taimede maitse, lõhna ja toiteväärtuse parimal võimalikul viisil.

Aga et mitte liiga tervislikuks muutuda, sisaldab see smuuti ikka veidi patust jäätist ka. ;)

Jäätisekokteil kuusevõrsepulbriga


1 korralik blenderitäis


7 dl ananassimahla
2 dl kookospiima
240 g meelepärast koorest vaniljejäätist
4 tl Chaga kuusevõrsepulbrit
kaunistamiseks: hooajalisi marju (minul õnnestus saada metsast värskeid mustikaid!)

Lase jäätisel veidi toatemperatuuril pehmeneda ning siis blenderda kõik koostisained. Vala klaasidesse ja kaunista marjadega (või ka näiteks hoopis riivitud kookosega!) Kui kokteil jääb blenderisse kauemaks seisma, siis pead enne serveerimist uuesti läbi blenderdama, vastasel juhul vajub mahl põhja ning jook muutub kihiliseks.





Kommentaare ei ole: