neljapäev, 5. november 2015

Puhas tervis, mis sulab suus

Täna tuli tuju tervislikke maiustusi teha. Kaloririkas, aga igas mõttes kasulik. Ja oi-oi kui hea see on. Ning välimus kaunilt marmorjas. Valmistamisaeg 5 minutit + ca tund aega külmikus. 

Pildilt on näha ka kookosjahu. Retsept seda ei sisalda, aga tundus see pakk kuidagi temaatiliselt sobilik sinna lisada. Kuna kookosjahu väga kaua ei seisa ja teda kulub üsna vähe korraga, siis on lähiajal minu poolt oodata veel kookosehõrgutisi. Vahepeal olen juba teinud kahte sorti muffineid, aga ei pidanud tulemust postituse vääriliseks - ilmneb, et kookosjahu on üsna kapriisne köögitegelane.

Aga tänased ilma jahuta maiustused said üle ootuste. Need on ka laktoosi- ning gluteenivabad ning sobivad paleotoitumisega.


Kookose-kakao pumatikommid


3-4-le maiasmokale (pildil nähtav kogus miinus paar tükki, mis kadusid kiirelt :))


0,5 dl toatemperatuuril neitsikookosõli
0,5 dl toorkakaod (võib ka tavalist tumedat lisanditeta kakaopulbrit)
maitse järgi mett (mina panin u. 1 spl)
2,5 ml ehk 1/2 tl naturaalset vaniljeekstrakti või vaniljekauna pulbrit
näpuotsatäis soola

Mikserda kõik ained kokku. Soovitan just mikserdada, sest kui mesi on voolavast veidi tahkem, siis ei segune see korralikult ja tulemus võib tulla ebaühtlaselt magus. Ära kindlasti jäta lisamata soola, mis annab sellele maiustusele tublisti iseloomu! Vooderda väike koogivorm (20 cm) või servadega kandik, taldrik vms küpsetuspaberiga, vala segu ühtlaselt sellele ja pane külmkappi tahkuma. Ka edaspidi hoia seda külmikus.


Kommentaare ei ole: