Juustukastmega pannkook
Täna teeme soolast pannkooki. Mul on au katsetada uusi suurepäraseid Norra juustusid, millest tänane superstaar on Jarlsberg. Hetkel leidub seda suuremates Rimides. See on maheda-magusa mekiga veidi emmentali-tüüpi suurte aukudega ilus kollane juust. Tekkis tahtmine segada seda ühe mõnusa comfort-juustukastme sisse ja valada see koos muude lisanditega vanale heale kodusele pannkoogile. Inspiratsiooni ammutasin BBC Food põhjatult lehelt.
Juustukastmega singi-juustu pannkook
2 portsjonit
PANNKOOGI JAOKS:
55 g nisujahu
näpuotsatäis soola
1 vabapidamisel kana muna
150 ml piima
praadimiseks meelepärast õli
JUUSTUKASTME JAOKS:
25 g võid
25 g nisujahu
225 ml piima
100 g Jarlsbergi juustu või muud suureaugulist magusa alatooniga juustu, näiteks Emmental (riivi)
Värskelt jahvatatud musta pipart
KATTEKS:
2 rohelist sibulat
4 hakitud päikesekuivatatud tomatit
8 viilu kvaliteetset veiseliha suitsusinki (lõika nelinurkseteks tükkideks)

Sulata väikeses potis või kastmepannil või, klopi hulka jahu ja kuumuta segades 1 minuti jooksul. NB! Ära pruunista! Lisa sorts-haaval piim, ise samal ajal kogu aeg kloppides. Kuumuta keemiseni ja lase madalal tulel jälle 1 minut podiseda. Eemalda tulelt, sega sisse pool riivitud juustust ja maitsesta pipraga. Hoia soojas.
Kommentaarid