Riisivahvlid kookosvahukoorega - vegan, gluteenivaba, suhkruvaba, mahe!
Kookospiima purk tuleb vaid üle öö külmas hoida, siis avada ning lusikaga pealt tahke koor ära kraapida (alla jäänud vedelikku saab hiljem teistes toitudes kasutada). Vahustada koort nagu tavalist vahukoort, lisada vahustamisel maitseks kas vaniljet, mett või steviat. Ka kakaopulbrit võib lisada, et tekiks šoko-maitseline kookoskreem. Hästi sobib maitsekooslusega ka banaan. Mina kasutasin neid kõiki (välja arvatud magustajaid, sest kookospiimal on loomulikult magus maitse) ja toppisin melissilehti ka veel kaunistuseks juurde. :) Mahedaid loomulikult.
Riisivahvlid kookos-vahukoorega
6 riisileivakest või -vahvlit
400 g purk kookoskoort või -piima
vaniljet, steviat või mett maitse järgi
1 viilutatud banaan
soovi korral 1 tl naturaalset kakaopulbrit
Vahusta kookospiim või -koor maitseainetaga või kakaoga selliselt nagu postituse alguses kirjeldatud ning kata sellega 3 leivakest. Pane soovi korral peale õhukesed banaaniviilud. Kata teise vahvliga. Söö kindlasti kohe, et leivake läbi ei imbuks! Kuigi minul ühega nii juhtus, mis seisma jäi ja olgem ausad, ta oli ikka sellisel pehmel kujul ka väga hea. :)
Kommentaarid