Minu enda senised lemmikretseptid siit blogist
Šokolaadimaal oli vahepeal identiteedikriis. Selle tulemusena peitsin pooled retseptid ja postitused, olles kindel, et ma neid enam kunagi näha ei taha. Aeg aga parandab haavad (ja ka kiiksud ning kummalised lükked) ja tänaseks on kõik taastatud. Ja veel enamgi - olen uhke tehtud töö üle, ka naljakate piltide ning retseptide üle, millel veel arenguruumi küll - see on minu ja mu blogi tee, mida me oleme koos käinud ning ühtäkki sain aru, et ma ei pea tegema seda kellelegi mulje avaldamiseks, vaid lihtsalt selleks, et see pakub mulle RÕÕMU. Mis siis, et olen algaja ja mis siis et viimasel ajal on üldse kõik toppama jäänud. Igal asjal on oma aeg ja midagi on ikka juba tehtud ka... Inimesed, ärge põdege oma loomingu pärast kunagi, ükskõik kui tobedalt lapsik see ka ei tunduks - see on Teie seest tulnud ja see on siiras!
Siinkohal aga otsustasin selle tõdemuse tähistamiseks määratleda enda jaoks minu isiklikud lemmikud nendest retseptidest, mida ma olen jõudnud siia koguda. Neid on kokku 6 ja üllatus-üllatus, kõik on magusad. :) Samuti on kõiki võimalik varieerida, täiustada - kirjutan põgusad soovitused välja ka.
- Vegan vastlakuklid: http://sokolaadimaa.blogspot.com.ee/2017/02/vegan-vastlakuklid-mahejahudest.html. Võimalused, kuidas varieerida on postituses kirjas - näiteks teha traditsioonilised kuklid või siis muuta jahusid või ka täidist.
- Valge šokolaadi - vaarika (või mustika või maasika) cheesecake: http://sokolaadimaa.blogspot.com.ee/search/label/vaarika-%20valge%20%C5%A1okolaadi%20toorjuustukook. Võib täidisest marjad ära jätta ning laduda värskeid marju ainult peale (ohtralt, siis võiks ka valge šokolaadi kaunistused ära jätta). Toorjuustu kattekreemi võib valmistada rohkem ning pritsida sellega tordipritsiga üle koogi servad, et oleks ilusam. Põhja pähkleid võib kasutada milliseid iganes, samuti võib koogipõhja maitsestada ingveriga ning täidist kardemoniga. Ka küpsed mahlased pirnid sobivad katteks! Valget šokolaadi võib kasutada isegi rohkem täidise sisse.
- Vegan Brownies: http://sokolaadimaa.blogspot.com.ee/search/label/Vegan%20brownied. Vahele võiks kreemiks panna ka vahustatud kookoskreemi või mis iganes paksu marjapüreed. Värskeks lisandiks sobivad põldmarjad! Sarapuupähkliõli võib asendada extra virgin kookosõliga, jahu võib asendada gluteenivaba seguga (riisijahu, maisiahu, mandlijahu) - kuid siis peab arvestama, et kook ei pruugi koos püsida.
- Tiramisu-juustukook: http://sokolaadimaa.blogspot.com.ee/search/label/Tiramisu-juustukook. Täidise võib teha hoopis täitsa tumeda šokolaadise või siis kasutada hoopiski eksootilist pistaatsiapastat (müüakse UMAMI e-poes).
- Banana Bread: http://sokolaadimaa.blogspot.com.ee/search/label/Banana%20bread. Jahusid võib varieerida (suurepärane on maheda odrajahuga), või saab osaliselt või täiesti asendada rammusa toorjuustuga, maitse ning värvi täiustamiseks võib kasutada kurkumit või kaneeli.
- Kamavaht: http://sokolaadimaa.blogspot.com.ee/search/label/Kamavaht. See retsept on juba ise umbmäärane ja ausalt öeldes ei muudaks ma seal mitte kui midagi. :)
Kommentaarid